Leírás

A Garázs csapat blogja sok érdekes, otthon is elvégezhető kísérlettel, videókkal, előadások ajánlóival, versenyekkel, nyereményekkel... olvass rólunk többet!

Versenyek, házik, élő bemutatók

KÍSÉRLETEZŐS VERSENY

ÖTLETVERSENY

Legújabb házi:

Korábbiak

Élő bemutatók:

Következő élő bemutató: 2014. 11. 10.-11. Fazekas Mihály Gimnázium (nyílt nap)

Friss topikok

  • Gál Béni: Egyre jobbak vagytok! :D ... (2013.03.02. 15:41) Polárszűrő vs cukoroldat
  • rbende: azt a spéci fülhalgatót mivel lehetne helyettesíteni ?... (2012.03.14. 21:38) Detektoros rádió 3 - Antenna
  • Trócsányi Péter (törölt): @pavkovicserik: 1000bocs, szeptemberre gondoltam. szept. 27.... (2011.08.07. 19:10) Garázs#13
  • aéegjalhlksfnhk: úgy látom megcsináltátok a betűtípust gr... (2011.07.01. 20:45) Folyékony fény
  • Trócsányi Péter (törölt): Na ja, innen csak fejlődni lehet, mi? ... (2011.05.03. 10:57) Antigravitáció

Videóink a Youtube-on

2014.06.23. 13:36 trócsányi péter

Nyitott szemmel - észrevesszük, megfigyeljük, felvesszük

Vénusz-átvonulás 2012

A harmadik adásunk a Nyitott szemmelben a 2012. június 6-i Vénusz-átvonulásról készült felvételeket tartalmazza. A lényeg 02:02-nél kezdődik.

- - A Garázskísérlet.blog.hu csapatának videóanyag-feldolgozása

A felvétel készítői egészen Becsehelyig mentek, hogy megfelelő időjárás mellett kezdhessék a felvételt. A kezdésre már jóval napfelkelte előtt készen álltak, és a nyersanyag, amit készítettek, több mint 3 órás volt. Az itt látható videó ennek az anyagnak az utolsó 2 órájából készült, a videóban az anyag nagy része  gyorsításban látható. Az anyag a GalileoWebcast.hu számára készült, Tepliczky István és Almási Péter segítségével, ezúton köszönöm mindenki segítségét.

Korábbi  részek

2011. 07. 11. 11:21

A videók elkészülésében nyújtott nem garázsos segítséget minden részben megköszönöm annak, akitől származik, meg leírom, hogy miben segítettek, meg hogy egyáltalán hogyan készült a videó stb. Minden rész olyasvalamit (általában csillagászati jelenséget) mutat be, amit valószínűleg csak kevesen láttunk, noha a legtöbbünknek van róla elképzelése. A következő videóban nem csillagászati jelenség látható, ez csak bemutatja a koncepciót. Nézzük csak.

Ezt a videót Orfű környékén egy Nokia 5228 2 megapixeles kamerájával sikerült rögzíteni, mert más nem volt kéznél. Ezért olyan a képminőség, amilyen. Összevetvén ezeket a felvételeket az interneten található adatokkal, arra jutottam, hogy képminőségtől függetlenül be lehet azonosítani a két bemutatott állatot. De nem száz százalékig biztosan, úgyhogy ha egy szakértő ki tud igazítani, örömmel várom. Valamennyire persze mindenki ismeri ezeket az állatokat, de az az érzésem, hogy ritkán találkozunk velük. És ehhez a találkozáshoz az sem visz közelebb, ha megnézünk egy ilyen videót...

2011. 11. 29. 19:54

Itt a Hold a Föld árnyékának közepén halad el. A jelenség pontos programjából kiderül, hogy milyen gyorsan, mikor teszi azt; hogy honnan látható, stb. stb... Lássuk a videót, amit Szabó Máté kamerája rögzített!

Ekkor egy olyan mértékű, hosszú elhalványulás veszi kezdetét, mely alatt a Hold alig észrevehető. Legalábbis én nem tudtam ezalatt az elhalványulás alatt olyan felvételt készíteni, amelyen látható lenne. Csak akkor kapcsoltam be a kamerát, amikor már az egyik oldalon derengeni kezdett a napfény:

Erről a holdfogyatkozásról nem találtam igazán jó felvételt az interneten - ha nem is létezne a miénknél jobb minőségű videó, akkor igény szerint feltöltöm a teljes anyagunkat. Csak mihamarabb vegyétek fel velünk a kapcsolatot.

Opciók

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://garazskiserlet.blog.hu/api/trackback/id/tr94708500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása