Leírás

A Garázs csapat blogja sok érdekes, otthon is elvégezhető kísérlettel, videókkal, előadások ajánlóival, versenyekkel, nyereményekkel... olvass rólunk többet!

Versenyek, házik, élő bemutatók

KÍSÉRLETEZŐS VERSENY

ÖTLETVERSENY

Legújabb házi:

Korábbiak

Élő bemutatók:

Következő élő bemutató: 2014. 11. 10.-11. Fazekas Mihály Gimnázium (nyílt nap)

Friss topikok

  • Gál Béni: Egyre jobbak vagytok! :D ... (2013.03.02. 15:41) Polárszűrő vs cukoroldat
  • rbende: azt a spéci fülhalgatót mivel lehetne helyettesíteni ?... (2012.03.14. 21:38) Detektoros rádió 3 - Antenna
  • Trócsányi Péter (törölt): @pavkovicserik: 1000bocs, szeptemberre gondoltam. szept. 27.... (2011.08.07. 19:10) Garázs#13
  • aéegjalhlksfnhk: úgy látom megcsináltátok a betűtípust gr... (2011.07.01. 20:45) Folyékony fény
  • Trócsányi Péter (törölt): Na ja, innen csak fejlődni lehet, mi? ... (2011.05.03. 10:57) Antigravitáció

Videóink a Youtube-on

2013.12.30. 16:33 Trócsányi Péter (törölt)

Hogy fékezzük meg a villanyórát?

Sziasztok! A villanyóra egy forgó korong segítségével méri a fogyasztott villamos teljesítményt: a forgási sebesség függ a teljesítménytől. No meg attól, hogy van-e a közelben egy erős mágnes, a videóból kiderül miért. (A videó nem azzal foglalkozik, hogy hogyan állítsuk meg, vagy lassítsuk le az óránkat (annak érdekében, hogy kisebb szám szerepeljen a számlán), csupán egy egyszerű fizikai jelenséget mutatunk be.)

 

Sok ember megpróbálja "átverni" a szolgáltatók készülékeit (több kevesebb sikerrel, de inkább kevesebbel) A házilag "megbütykölt" órák sok kellemetlenséget okoznak és mind ezek mellett veszélyesek is! (Az erős mágnes nem tesz jót a közelében elhaladó fém tárgyaknak (telefonra különösen káros, ugyanis hallottunk olyat, hogy beszerelés közben a közelben elhaladó emberke zsebére rácuppant a mágnes és a zsebben lévő telefonnal már nem tudott többé Angry Birds-öt játszani) illetve az órák szétszedése után elektromos tüzek is keletkezhetnek.) Így nem érdemes vele különösebben foglalkoznunk, mert nem fogja megváltoztatni a számlán lévő számokat és csak kárt okoznak. (Ja és Peti buta :$)

Opciók

Szólj hozzá! Címkék: mágnes elektronika áram inga rezgés fémek indukció ujlaky gergő waltenhofen

A bejegyzés trackback címe:

https://garazskiserlet.blog.hu/api/trackback/id/tr955641923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása