Leírás

A Garázs csapat blogja sok érdekes, otthon is elvégezhető kísérlettel, videókkal, előadások ajánlóival, versenyekkel, nyereményekkel... olvass rólunk többet!

Versenyek, házik, élő bemutatók

KÍSÉRLETEZŐS VERSENY

ÖTLETVERSENY

Legújabb házi:

Korábbiak

Élő bemutatók:

Következő élő bemutató: 2014. 11. 10.-11. Fazekas Mihály Gimnázium (nyílt nap)

Friss topikok

  • Gál Béni: Egyre jobbak vagytok! :D ... (2013.03.02. 15:41) Polárszűrő vs cukoroldat
  • rbende: azt a spéci fülhalgatót mivel lehetne helyettesíteni ?... (2012.03.14. 21:38) Detektoros rádió 3 - Antenna
  • Trócsányi Péter (törölt): @pavkovicserik: 1000bocs, szeptemberre gondoltam. szept. 27.... (2011.08.07. 19:10) Garázs#13
  • aéegjalhlksfnhk: úgy látom megcsináltátok a betűtípust gr... (2011.07.01. 20:45) Folyékony fény
  • Trócsányi Péter (törölt): Na ja, innen csak fejlődni lehet, mi? ... (2011.05.03. 10:57) Antigravitáció

Videóink a Youtube-on

2011.05.10. 20:32 Trócsányi Péter (törölt)

Lusta és találékony

Sziasztok! Nem véletlenül harangoztunk be egy különleges videót: a Garázs eddigi legrövidebb videója fog most megjelenni! Csodáljátok meg, íme:

Nem utolsósorban egy új előadót van szerencsénk bemutatni, aki nem más, mint maga a Garázs alapítója, Szatmári Roland. A kamerát magam kezeltem.

Amúgy a videó szokatlan hosszáért talán az is felelhet, hogy egy csomó információ kimaradt a videóból (már megint). Ha már a videóba nem kerültek be ezek, alatta megjelenik néhány a hiányzó dolgok közül. Például a keménység fogalma. A Wikipédia szerint a keménység nem csak a nyomásnak való ellenállást mutatja meg, bár az itt bemutatott módszer magyarázata leginkább a papír és a krumpli nyomásnak való különböző ellenállásán alapszik. Mégis hangzatosabb ezt mondani: tudjuk, hogy a papír keményebb a krumplinál. A Wikipédia három gyakori módszerről is ír, amivel a keménység meghatározható, érdekes ezekről olvasni. Egyes egyetemistáknak meg közelező is erről tanulni valamicskét. De azért gyakran keresnek ide tartozó puskákat is az interneten (anyagismeretből ez az 5. leggyakoribb keresés)! Jajaj!

Opciók

Szólj hozzá! Címkék: konyha fémek keménység szatmári roland

A bejegyzés trackback címe:

https://garazskiserlet.blog.hu/api/trackback/id/tr462894008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása